30 marca 2022r. przedstawiciele bloku żywienia Izabela Gawot i Przemysław Zgieb reprezentowali naszą szkołę podczas III edycji organizowanego przez kierunek Dietetyki Kolegium Medyczno-Przyrodniczo Technicznego Państwowej Uczelni im. Stefana Batorego w Skierniewicach  konkursu „Kulinaria dietetyczne”.

Celem konkursu było:

- zachęcenie młodzieży do rozwijania umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej i dietetyki;

- podnoszenie efektywności kształcenia zawodowego;

- dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych;

- rozwijanie zainteresowań wśród uczniów;

- rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i innowacyjności kulinarnej.

Pomimo, iż Izie i Przemkowi nie udało się zająć miejsca na podium to cieszymy się z nowych doświadczeń i z pewnością będziemy brali udział w kolejnych edycjach

Magdalena Chmielewska

Beata Sobańska