30 marca 2022r. przedstawiciele bloku żywienia Izabela Gawot i Przemysław Zgieb reprezentowali naszą szkołę podczas III edycji organizowanego przez kierunek Dietetyki Kolegium Medyczno-Przyrodniczo Technicznego Państwowej Uczelni im. Stefana Batorego w Skierniewicach konkursu „Kulinaria dietetyczne”.
Celem konkursu było:
- zachęcenie młodzieży do rozwijania umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej i dietetyki;
- podnoszenie efektywności kształcenia zawodowego;
- dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych;
- rozwijanie zainteresowań wśród uczniów;
- rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i innowacyjności kulinarnej.
Pomimo, iż Izie i Przemkowi nie udało się zająć miejsca na podium to cieszymy się z nowych doświadczeń i z pewnością będziemy brali udział w kolejnych edycjach
Magdalena Chmielewska
Beata Sobańska